ΕΟΧΣ Πρώτης Σερρών ΕΟΧΣ Πρώτης Σερρών


16η Παμβορειοελλαδική συνάντηση Ορειβατικών Συλλόγων
Ένα ευχαριστώ στον Χρήστο Τσιφούτη για το ενημερωτικό δελτίο.
Ο Ε.Ο.Χ.Σ. Πρώτης σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Σ. Νιγρίτας σας ενημερώνουμε για την 16η Παμβορειοελλαδική συνάντηση Ορειβατικών Συλλόγων στο Κερδύλιο Όρος στη θέση "τρεις κάμποι" που πραγματοποιήθηκε 15-16 Μαίου 1999. Επιτυχία σημείωσε η 16η Παμβορειοελλαδική συνάντηση Ορειβατικών Συλλόγων στο Κερδύλιο Όρος στη θέση "τρεις κάμποι" που διοργάνωσε ο Ε.Ο.Σ. Νιγρίτας.

Οι εκδηλώσεις άρχισαν με την άφιξη και εγκατάσταση των Ορειβατικών αποστολών στο χώρο κατασκήνωσης το μεσημέρι του Σαββάτου. Περί τα 600 μέλη από 36 συλλόγους όλης της Β. Ελλάδας κατασκήνωσαν σ'ένα μαγευτικό κατά γενική ομολογία τοπίο.

Εκτός συλλόγων Β.Ελλάδας παρευρέθηκαν αντιπροσωπείες από ΕΟΣ Ν.Αγχιάλου Βόλου, ΕΟΣ Χανίων και από την ομοσπονδία Ορειβασία αναρρίχησης. Από το νομό Σερρών παρευρέθηκαν αντιπροσωπείες από: ΕΟΣ Σερρών, ΑΧΟΣ Σερρών, ΕΟΧΣ Πρώτης, ΕΟΣ Αγίου Πνεύματος, ΕΟΣ Αϊδονοχωρίου και ΕΟΣ Νιγρίτας.


Το απόγευμα υπό την τη προεδρία του κ. Σταμπούλη πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη των προέδρων όπου συζητήθηκαν θέματα του Ορειβατικού χώρου, και αποφασίστηκε η 17η Β.Ο.Σ. να πραγματοποιηθεί στα βουνά της Ξάνθης.Με την λήξη της σύσκεψης πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ανταλλαγή αναμνηστικών. Όλοι ανεξαρτήτως οι πρόεδροι εκφράστηκαν κολακευτικά για την ομορφιά του τοπίου, τη ζεστή φιλοξενία και την άψογη οργάνωση της εκδήλωσης.Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από πολιτιστικούς συλλόγους Νιγρίτας και Δημητριτσίου με νταούλια και ζουρνάδες, εν τω μεταξύ πλήθος κόσμου απ'όλο το νομό κατέκλησε τον χώρο των εκδηλώσεων όπου γλέντησε και χόρεψε με τους ορειβάτες.Χαιρετισμό απέστειλε ο Υπουργός Βορείου Ελλάδος. Παρευρέθηκαν Δήμαρχοι και Νομαρχιακοί σύμβουλοι της περιοχής.

Στο χώρο της εκδήλωσης λειτουργούσαν μαγειρεία (προσφέρθηκαν συνολικά 1500 μερίδες, φασόλια με ελιές, γίδα βραστή και το πρωί τσάι βουνού), έκθεση φωτογραφικού υλικού από τις δραστηριότητες του Συλλόγου, σταθμός Α' Βοηθειών, καντίνα και γραμματεία που καλωσόριζε τους φιλοξενούμενους, με λουκούμι και τσίπουρο.


Το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ανάβαση σε δύο διαφορετικές κορυφές στις θέσεις "Γιανίτσι" και "Χωράφι του Ασημώνη". Οι εκδηλώσεις έληξαν το απόγευμα της Κυριακής με την αναχώριση των αποστολών που επέστρεψαν στον τόπο τους "Ορειβατικά πλουσιότεροι". Τα "εύσημα" της επιτυχημένης διοργάνωσης στον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Νιγρίτας.

Έδρα: Πρώτη Σερρών Τ.Κ. 62047
Τηλ. & Fax : (0324) 61116
Πρόεδρος: Νικόλαος Μπακάλης© Copyright Oreivatein 1997-2017 - All rights reserved