1ος δρόμος βουνού - Υμηττός

Δελτίο Τύπου


Σας γνωρίζουμε ότι την 24/1/98 και ώρα 11.00 π.μ. με αφετηρία τις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης στον Χολαργό (οδός Ναβαρίνου), θα πραγματοποιηθεί ο 1ος ετήσιος "Δρόμος Βουνού ΥΜΗΤΤΟΣ '99". Ο δρόμος που θα είναι μήκους 19χλμ περίπου, με υψομετρική διαφορά 350 μέτρα έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει περιβαντολογικά και αθλητικά όλους τους πολίτες της χώρας μας. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται στην Ελλάδα μία τέτοια προσπάθεια , που στο εξωτερικό είναι θεσμός. Την διοργάνωση έχουν αναλάβει από κοινού ο Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος Χολαργού και ο Αθηναϊκός Ορειβατικός Σύνδεσμος με την υποστήριξη του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Χολαργού.Ο Αγώνας αφορά αθλητές και αθλήτριες της δύναμης του ΣΕΓΑΣ ( έφηβοι, νεάνιδες - Άνδρες , Γυναίκες) , Βετεράνους αθλητές ( κατηγορίες ανά 5ετία) και αθλητές με ειδικές ικανότητες.

Για περισσότερες πληροφορίες:
 • στα γραφεία του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Χολαργού τέρμα οδού Σύρου (παρά το κλειστό γυμναστήριο Χολαργού) 155-62 Χολαργός. Τηλ. 6549033 Fax.: 6541432
 • Γραφεία Α.Ο.Σ. Πλατεία Αγ. Θεοδώρων 3 Αθήνα ΤΗΛ. 3238775, 3238706

  Νίκος Δεπούντης, Έφορος Στίβου ΓΑΣ Χολαργού, μέλος Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Χολαργού


 • Αγαπητοί φίλοι,

  Είναι πλέον κοινή παραδοχή πως η σύγχρονη πόλη, έχει καταστεί δυνάστης του ανθρώπου. Βιώνουμε καθημερινά σ'ένα εχθρικό όσο και απάνθρωπο περιβάλλον.

  Η λέξη πολιτισμός - παράγωγο της λέξεως πόλης - φαίνεται να μην έχει πια καμιά σημασία και αξία. Υλικά επικίνδυνα για την υγεία του ανθρώπου συσσωρεύονται στη μεγαλούπολη της Αθήνας. H μόλυνση, ο θόρυβος, η έλλειψη πρασίνου είναι πλέον μάστιγες. Κοντά σ' αυτά ένα τελευταίο γεγονός, αυτό της κατάκαυσης των δασών του λεκανοπεδίου, εντείνει δραματικότερα το ήδη βεβαρημένο περιβάλλον της Αθήνας.

  Η Πάρνηθα, η Πεντέλη, ο Υμηττός τα πανάρχαια φυσικά πεδία χλωρίδας και πανίδας καταστρέφονται ασύστολα και ανεπίστρεπτα με την αλόγιστη επέμβαση του ανθρώπου.

  Εμείς, ως πολίτες αυτής της ιστορικής πόλης, θεωρούμε υποχρέωσή μας να παρέμβουμε και δυναμικά, να ορθώσουμε φραγμό στα σχέδια εξανδραποδισμού της Αθήνας. Ως άνθρωποι της δράσης, της αγάπης για την φύση, τον σεβασμό του περιβάλλοντος, αναγγέλλουμε ότι ένα ιστορικό βουνό της Αττικής, ένα χιλιοτραγουδισμένο όρος, ο Υμηττός πρέπει τώρα όχι μόνο να σωθεί αλλά και να αναδείξει την πρωτεύουσα αξία και σημασία του.

  Ως πρώτη τέτοια ενέργεια, διοργανώνουμε ένα αθλητικό και φυσιολατρικό γεγονός, με την επωνυμία "ΔΡΟΜΟΣ ΒΟΥΝΟΥ - ΥΜΗΤΤΟΣ '99" με την πίστη και την φιλοδοξία να εξελιχθεί σε θεσμό και εθισμό πρωτίστως, αναδεικνύοντας τον χαρακτήρα τέτοιων προσπαθειών που αποβλέπουν στο να καταδείξουν πόσο μεγάλη σημασία έχουν οι εναλλακτικές αυτές μορφές άθλησης και παρεμβάσεις για την σωτηρία του φυσικού περιβάλλοντος.

  Η προσπάθεια αυτή στηρίζεται από κοινού από τον ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ και ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ. Έχει τεθεί υπό την αιγίδα του ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ με την συνεργασία των όμορων Δήμων.

  Ως ημερομηνία διεξαγωγής ορίζεται η 24η/1/ 99 ημέρα Κυριακή. Η διαδρομή είναι μετρίας έως μεσαίας δυσκολίας λόγω της ιδιομορφίας του εδάφους (μικτό πεδίο ασφάλτου - χωματόδρομου), πάνω στον ιστορικό Υμηττό μήκους 19 χιλιομέτρων και υψομετρικής διαφοράς 350 μέτρων.

  Έχουν θεσπισθεί έπαθλα ανά κατηγορία και οι κατηγορίες χωρίζονται ανά 5ετία.

  Αναδείξτε με την συμμετοχή και την δυναμική παρουσία σας το γεγονός αυτό ως κορυφαία εκδήλωση αγάπης και σεβασμού στο περιβάλλον. Πάρτε μέρος ανεξάρτητα από δυνατότητες και ικανότητες αθλητικές.

  Σημασία έχει να ΣΩΘΕΙ ΤΩΡΑ ο ΥΜΗΤΤΟΣ!!!


  © Copyright Oreivatein 1997-2017 - All rights reserved