Θεοδώριανα
ΑΡΙΘ. ΕΓΚΡΙΣΕΩΣ 306/1999/ΜΟΝΟΜ.ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
ΕΔΡΑ : ΘΕΟΔΩΡΙΑΝΑ ΑΡΤΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ: ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 315 - 15231 ΧΑΛΑΝΔΡΙ
ΤΗΛ. 210 67.45.775 - 210 67.27.793

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Στα Θεοδώριανα συντελείται σήμερα ανεπανόρθωτη καταστροφή στο περιβάλλον λόγω της κατασκευής υδροηλεκτρικών έργων.

Η Κοινότητα, παρά τις αντιδράσεις της πλειονότητας των κατοίκων, ξεπούλησε το φυσικό πλούτο του χωριού στις ιδιωτικές εταιρείες ΜΗΧΑΝΙΚΗ και ΤΕΡΝΑ χωρίς να ενδιαφέρεται για τις συνέπειες των έργων αυτών στο φυσικό περιβάλλον και χωρίς να εξασφαλίσει κανένα ουσιαστικό όφελος για το χωριό.

Τα Θεοδώριανα ένας από τους λίγους εναπομείναντες ορεινούς παράδεισους, με τα δύο υπέροχα ποτάμια το Μουζάκι και την Ασπρη Γκούρα, με τα δάση και τα αλπικά τοπία, κινδυνεύουν να μετατραπούν σε ένα απέραντο εργοτάξιο. Ο σχεδιασμός των έργων προβλέπει την παροχέτευση των νερών σε αγωγούς σε όλο το μήκος των ποταμιών καθώς και την κατασκευή αγωγών και δρόμων μήκους πολλών χιλιομέτρων μέσα σε δάση και περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλους. Η υποβάθμιση του τοπίου η καταστροφή των δασών και η καταστροφή των ποταμιών τα οποία θα μείνουν χωρίς νερό, είναι έγκλημα για τα Θεοδώριανα και υπονομεύουν κάθε προσπάθεια για ήπια ανάπτυξη στην περιοχή.

Καλούμε την Κοινότητα Θεοδωριάνων
  • Να σταματήσει αμέσως τα έργα και να περιμένει να εκδοθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
  • Να οργανώσει δημοψήφισμα για να αποφασίσουν οι Θεοδωριανίτες μετά από σωστή ενημέρωση και διάλογο για την κατασκευή ή όχι των υδροηλεκτρικών. Καλούμε όλους τους τοπικούς φορείς, τις γύρω κοινότητες, τους πολιτιστικούς συλλόγους, τα πολιτικά κόμματα, τους βουλευτές, το Νομάρχη, τις οικολογικές οργανώσεις, να στηρίξουν τον αγώνα μας για τη σωτηρία των Θεοδωριάνων
Καλούμε ιδιαίτερα την ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ, την GREENPEACE, το WWF και όσους έχουν αποστολή την προστασία του περιβάλλοντος, να αντιδράσουν στην επερχόμενη καταστροφή.

ΟΙ ΟΡΕΙΝΟΙ© Copyright Oreivatein 1997-2017 - All rights reserved