Κυνήγι.... κάντε λίγο κράτει!

Κοζάνη 3-1-2002

Από την Οικολογική Κίνηση Κοζάνης λάβαμε την εξής καταγγελία-παράκληση:

Λάθος της Περιφέρειας να επιτρέψει και πάλι το κυνήγι
Να επανέλθει η απαγόρευση λόγω καιρού.


Ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ότι επιτρέπεται το κυνήγι, το οποίο είχε απαγορευτεί λόγω κακών καιρικών συνθηκών. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, σύμφωνα με την Περιφέρεια πάντα, τα ζώα δεν αντιμετωπίζουν πλέον κανένα πρόβλημα επιβίωσης, μπορούν να βρίσκουν εύκολα την τροφή τους και να ξεφεύγουν από τους διώκτες τους, διότι τα χιόνια έχουν λιώσει και δεν αποτυπώνονται τα ίχνη τους σ ' αυτό.

Αν βέβαια βγει κάποιος στη φύση θα διαπιστώσει το αντίθετο, τα χιόνια δεν έχουν λιώσει , οι θερμοκρασίες όλο το 24ώρο είναι κάτω του μηδενός και τα ζώα και τα πουλιά εδώ και δύο εβδομάδες αντιμετωπίζουν πρόβλημα στο να βρουν τροφή και είναι εξαντλημένα.

Και επειδή η πρόβλεψη για τον καιρό είναι επιδείνωση και ακόμη πιο χαμηλές θερμοκρασίες, η Οικολογική Κίνηση Κοζάνης ζητάει την απαγόρευση του κυνηγιού μέχρι έως ότου οι καιρικές συνθήκες βελτιωθούν πλήρως.

Ας σημειωθεί, με την ευκαιρία, ότι μας έχουν αναφερθεί κρούσματα παράνομης θήρας αυτή την περίοδο, γεγονός που σημαίνει
  • 1. ότι οι έλεγχοι των αρμόδιων Αρχών είναι χαλαροί και
  • 2. ότι οι εκκλήσεις των κυνηγετικών συλλόγων για συμμόρφωση με την κείμενη νομοθεσία μάλλον πέφτουν στο κενό για ορισμένα ασυνείδητα μέλη τους.
Η Οικολογική Κίνηση Κοζάνης καλεί για άλλη μια φορά όλους τους ευαίσθητους πολίτες να βοηθήσουν στην επιβίωση όλων των ζωντανών οργανισμών, και ειδικά των πουλιών, που μπορούν να κρατηθούν στη ζωή απλά και μόνο με τα ψίχουλα από το τραπέζι μας.

Για οποιαδήποτε περίπτωση πυροβολημένου ή εξαντλημένου πουλιού μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα τηλέφωνα 25512, 23379.© Copyright Oreivatein 1997-2017 - All rights reserved