Ποδηγός


Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την λειτουργία στην Δαδιά γραφείου οικοτουριστικής ανάπτυξης που διαθέτει τριάντα ποδήλατα βουνού ΜΤΒ με τον πλήρη εξοπλισμό τους, κιάλια, χάρτες, αλλά και πολύτιμα βοηθήματα για μια ευχάριστη βόλτα στο πανέμορφο δάσος της Δαδιάς.
Το γραφείο οικοτουριστικής ανάπτυξης "Ποδηγός" ξεκίνησε την λειτουργία του τον Απρίλιο του '98 με στόχο την ανάπτυξη ήπιων μορφών τουρισμού στο Δάσος της Δαδιάς.

Η ονομασία "Ποδηγός" προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη "ποδηγέτης" που σημαίνει "αυτός που βαδίζει μπροστά και δείχνει σε άλλους το δρόμο".
Έτσι η επιλογή του ονόματος δηλώνει:

 • την επιθυμία του γραφείου να χαράξει πορεία αειφόρας τουριστικής ανάπτυξης στο Δάσος της Δαδιάς με σεβασμό στην φύση και το οικιστικό περιβάλλον της περιοχής

 • την πρωτοπόρο προσπάθεια εισαγωγής μεταφορικών μέσων χαμηλής όχλησης σε προστατευόμενες περιοχές

 • Ποδηγός
  Διαδρομές ειδικά σχεδιασμένες δίνουν την ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν τα σημαντικότερα φυσικά τοπία του Δάσους Δαδιάς διασχίζοντας πανέμορφα πευκοδάση, εντυπωσιακές ρεματιές και παραδοσιακά αγροτικές περιοχές που περιβάλλουν το χωριό της Δαδιάς, αλλά και να παρατηρήσουν τα σπάνια αρπακτικά πουλιά της περιοχής. Διαδρομές για όλες τις επιθυμίες και δυνατότητες, άνετες, αλλά και για αυτούς που προτιμούν, με κάποιο βαθμό δυσκολίας, με πολύ καλή σήμανση, που ακολουθούν κυρίως ασφαλείς δασικούς και αγροτικούς δρόμους, με μικρή κίνηση τροχοφόρων.

  Η δυνατότητα συνοδείας από έμπειρους οδηγούς βουνού με πολύτιμες γνώσεις για το φυσικό περιβάλλον της περιοχής, δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να συνδυάσουν μια ευχάριστη βόλτα, με μια ενδιαφέρουσα εξερεύνηση στα πανέμορφα και σπάνια τοπία της περιοχής.

  Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 0554-32454 ή στο 093-766239.


  © Copyright Oreivatein 1997-2017 - All rights reserved