Τα Ευρωπαϊκά και εθνικά μονοπάτια μεγάλων διαδρομών Ε4, Ε6 & Ο


Το δίκτυο των ευρωπαϊκών και εθνικών μονοπατιών στην Ελλάδα
Ευρω-οδοιπορία 2001
Χάρτης Ελλάδας (όλα τα μονοπάτια)
Χάρτες Ελλάδας (Ε4)
Χάρτες Ευρώπης (Ε4, Ε6)
Ε4: Περιγραφή των διαδρομών
Ε4: Αναλυτικός πίνακας χρόνων και υψομέτρων
Ε4: Νέα διαδρομή στα σύνορα με την Βουλγαρία
Ε4: Περιγραφή των διαδρομών του τμήματος της Κρήτης
Ε6: Αναλυτικός πίνακας χρόνων και υψομέτρων

Με το άνοιγμα της Χιλιετίας η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Πεζοπορίας (E.W.V.) στην 31η ετήσια γενική της συνέλευση, στη Φλάνδρα τον Οκτώβριο του 2000 πήρε μια απόφαση σταθμό. Την διεξαγωγή της ΕΥΡΩΟΔΟΙΠΟΡΙΑΣ 2001. Η εκδήλωση αυτή δεν είναι τίποτε άλλο από μια παράλληλη πανευρωπαϊκή διάσχιση πεζοπορικών και ορειβατικών μονοπατιών που ξεκινούν από διάφορα σημεία της Ευρώπης, για να καταλήξουν συγκλίνοντας στην "καρδιά" της Ευρώπης στο Στρασβούργο της Γαλλίας.

Οι πεζοπορίες αυτές θα διοργανωθούν από τους τοπικούς Ορειβατικούς ή πεζοπορικούς συλλόγους των χωρών απ' τις οποίες περνούν τα μονοπάτια. Ανάλογα με την αριθμό των διαδρομών θα υπάρχουν και οι αντίστοιχες "Σκυτάλες" οι οποίες θα καταλήξουν στο Στρασβούργο.

Το βράδυ της Παρασκευής 28-9 2001 θα γίνει η υποδοχή των σκυταλο-οδοιπόρων απ' όλη την Ευρώπη, σε μια πανηγυρική βραδιά πολιτισμού ενώ το Σάββατο, προβλέπονται οδοιπορίες γύρω από τις οχυρώσεις του Στρασβούργου και ένας μεγάλος χορός οδοιπόρων. Την Κυριακή 30-9-2001 με μία μεγάλη πανηγυρική πομπή από το κτίριο των Ευρωπαϊκών Θεσμών στο στάδιο του Mainau θα γίνει η αποχαιρετιστήρια εκδήλωση.

Μία εβδομάδα πριν στις 27-9 2001 στο αμφιθέατρο του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, θα διεξαχθεί ένα Ευρωπαϊκό συνέδριο, με θέματα που αφορούν την ορειβασία ,την πεζοπορία, τη φύση και τον ήπιο τουρισμό στην Ευρώπη.

Από 27 έως 30 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στην ίδια πόλη έκθεση με θέμα "Μεγάλο Ευρωπαϊκό οδοιπορικό χωριό" όπου οδοιπόροι της Ευρώπης θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις χώρες και τις περιοχές τους.

Στη χώρα μας στα πλαίσια της ΕΥΡΩΟΔΟΙΠΟΡΙΑΣ 2001, πραγματοποιήθηκε διάσχιση του Μονοπατιού Ε4 (μονοπάτι του Μεσογειακού τόξου). Ξεκίνησε από την Κάτω Ζάκρο στο Ανατολικό άκρο της Κρήτης στις 22 Απριλίου και κατέληξε στη γέφυρα του Στρυμώνα, στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα στις 29 Ιουλίου οπότε και η σκυτάλη παραδόθηκε σε Βούλγαρους ορειβάτες.

Στην Κρήτη τη διοργάνωση ανέλαβαν 8 σύλλογοι του νησιού και η συμμετοχή ήταν ανοιχτή σε οποιονδήποτε μπορεί και θέλει να συμμετάσχει.

Ακολουθεί ένας αναλυτικός πίνακας των τμημάτων του κρητικού Ε4 βάσει των πληροφοριών που μας έστειλαν οι διοργανωτές.

© Copyright Oreivatein 1997-2017 - All rights reserved